Seurakuntavaikuttaja: Tämän vuoksi kello 11:n kokous katoaa

Kristillisen kustannusyritys LifeWay Christian Resourcesin johtaja Thom S. Rainer käsittelee sivustollaan thomrainer.com sunnuntaijumalanpalveluksen kello 11 suosion hiipumista. Hän on selvittänyt asiaa useilta amerikkalaisseurakuntien johtajilta.

Enimmäkseen kello 11:n kirkosta on luovuttu seurakunnissa, jotka ovat siirtyneet yhdestä jumalanpalveluksesta kahteen.

– Silloin se ei ole enää sopiva aika –– jumalanpalveluksen keston ja sujuvuuden osalta, Rainer kommentoi.

Osa yhteisöistä on yksinkertaisesti ”alkanut tajuta kello 11 jumalanpalveluksen haitat”.

– Suurin osa näiden kirkkojen johtajista ei voinut tarjota painavaa selitystä siihen, miksi ainut jumalanpalvelus on niin myöhään.

Tutkimuksissa on havaittu, että useimmat amerikkalaiset suosivat kello 9:n ja 10.30 välillä alkavaa jumalanpalvelusta. Eniten perinteistä kello 11:n kokousaikaa vastustavat alle 40-vuotiaat.

– Jos heiltä kysyy [perusteluja], he todennäköisesti kysyvät vastakysymyksen: Miksi meidän pitäisi osallistua kokoukseen juuri siihen aikaan? Rainer huomauttaa.

Hän sanoo jumalanpalvelussajan liittyvän myös nykyseurakunnan yleiseen imagoon: jos ainoa kokous on kello 11, se lähettää viestin liian perinteikkäästä jumalanpalveluksesta. Niinpä jotkut seurakuntien johtajat siirtävät jumalanpalvelustaan myös lähettääkseen signaalin elämisestä tässä ajassa.

Keslukemista 2021
51

Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan